Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2009

Ιωάννινα: Την Κυριακή η διεξαγωγή του «Γύρου της Λίμνης»

ην προσεχή Κυριακή θα πραγματοποιηθεί για τρίτη συνεχή χρονιά η αθλητική εκδήλωση «Γύρος της Λίμνης–Ρυθμός Ζωής». Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που εντάσσεται στην προσπάθεια για την ανάδειξη της αξίας του οικοσυστήματος της λίμνης, της ιστορίας, των θρύλων και της συμβολής της στη σύγχρονη ζωή της πόλης. Στον αγώνα πρόκειται να συμμετάσχει μεγάλος αριθμός αθλητών και άνω των 500 μαθητών από όλα τα σχολεία του Ν. Ιωαννίνων.

Συνδιοργανωτές της εκδήλωσης είναι ο Ε.Ο.Τ., ο Δήμος Ιωαννιτών, η Τ.Ε.Δ.Κ., ο Α.Ο. Ποσειδών, ο Σ.Ε.Γ.Α.Σ. και το Γραφείο Φυσικής Αγωγής Ν. Ιωαννίνων. Κύριος συντονιστής της αθλητικής εκδήλωσης είναι ο Αντινομάρχης Παιδείας-Πολιτισμού-Τουρισμού-Αθλητισμού και Περιβάλλοντος, Παντελής Κολόκας και αρωγοί των αγώνων είναι η Ελληνική Ομοσπονδία Συλλόγων Μαζικού Αθλητισμού και Υγείας καθώς και ανεξάρτητοι αθλητές. Σημαίνουσα ωστόσο είναι και η συμβολή του Α.Ο. «Ποσειδών» Ιωαννίνων καθώς είναι ο όμιλος ο οποίος δημιούργησε το τμήμα δρομέων μεγάλων αποστάσεων-υπεραποστάσεων με στόχο την ανάπτυξη και στην πόλη μας του μαζικού λαϊκού αθλητισμού.

Η αθλητική αυτή εκδήλωση για πρώτη φορά πλαισιώνεται από ποικίλες πολιτιστικές, εκπαιδευτικές, καλλιτεχνικές, αθλητικές και περιβαλλοντικές δραστηριότητες, οι οποίες θα διαρκέσουν πέντε ημέρες (16-20 Σεπτεμβρίου).

Ο Νομάρχης, Αλέξανδρος Καχριμάνης, σε χαιρετισμό του εύχεται «καλή επιτυχία στις εκδηλώσεις και ευχαριστεί τους συνδιοργανωτές, τους χορηγούς, την Ελληνική Ομοσπονδία Συλλόγων Μαζικού Αθλητισμού και Υγείας, τις Δ/νσεις Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης του Ν. Ιωαννίνων, τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς των σχολείων της πόλης μας για την ενθουσιώδη ανταπόκριση στην πρόσκληση συμμετοχής της στις εν γένει δραστηριότητες, τις οργανωτικές επιτροπές των εκδηλώσεων για την προσφορά τους σε επιστημονικό και καλλιτεχνικό επίπεδο, τις Δ/νσεις της 8ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, της Εταιρείας Ηπειρωτικών Μελετών και του Καμπέρειου Δημοτικού Θεάτρου για την ευγενική παραχώρηση των χώρων διεξαγωγής επιμέρους εκδηλώσεων, τους συμμετέχοντες Πολιτιστικούς και Αθλητικούς Συλλόγους, τους εθελοντές για τη συμβολή τους στην καλλιέργεια της πολιτιστικής και περιβαλλοντικής συνείδησης, καθώς επίσης και τη Διεύθυνση Παιδείας-Πολιτισμού-Τουρισμού-Αθλητισμού και Νέας Γενιάς της Ν.Α.Ι. για τη συμβολή της στην προετοιμασία και τον άρτιο συντονισμό των συνολικών δράσεων».

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

1.Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου 2009 και ώρα 19:30:

Εγκαίνια Έκθεσης Εικαστικών Έργων & Φωτογραφίας, διάρκειας 5 ημερών. Ιτς Καλέ (Κάστρο).

2.Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου 2009 και ώρα 19:30:

Βραδιά Λόγου & Τέχνης. Ιτς Καλέ (Κάστρο).

3.Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου 2009, στο Ισόγειο της Ν.Α.Ι:

*Έκθεση φωτογραφίας με τη συμμετοχή μαθητών του Γυμνασίου Περάματος, των Δωδωναίων Εκπαιδευτηρίων και το 1ου Γυμνασίου. Ώρα: 9.30 π.μ.

*Εκτέλεση του τραγουδιού «Η Λίμνη η Παμβώτιδα …», σε στίχους και μουσική της Περιβαλλοντικής Ομάδας «Μουσικοί της Λίμνης …» του Μουσικού Σχολείου Ιωαννίνων. Ώρα: 11.00 π.μ.

4.Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου 2009:

*Παρουσίαση από τη Θεατρική ομάδα του Δήμου Πασσαρώνος του θεατρικού έργου «Ο Μήδας έχει αυτιά γαϊδάρου» του Μανόλη Κορρέ, σε σκηνοθεσία Νίκου Σφερόπουλου. Υπαίθριο Θέατρο Ε.Η.Μ. Ώρα: 20.00 π.μ.

*Παρουσίαση από την ομάδα Playback Θεάτρου «T! NG» αλληλεπιδραστικής πράξης, η οποία συνδημιουργείται από θεατές και ηθοποιούς με βάση το «υλικό» που διαθέτει το κοινό. Καμπέρειο Δημοτικό Θέατρο. Ώρα: 21.00

5.Σάββατο, 19 Σεπτεμβρίου 2009 και ώρα 11.30 π.μ.

Εθελοντικός καθαρισμός παραλίμνιας περιοχής. Συμμετοχή και του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Ιωαννίνων με ιστιοφόρα. Χώρος συγκέντρωσης: Πλατεία Μαβίλη, Μώλος.

6.Κυριακή, 20 Σεπτεμβρίου 2009 και ώρα 9.30 π.μ. :

*Γύρος της Λίμνης (απόσταση 30 χλμ). Σημείο εκκίνησης: Πλατεία Μαβίλη, Μώλος.

*Γύρος του Κάστρου με τη συμμετοχή μαθητών. Χώρος συγκέντρωσης: Πλατεία Μαβίλη, Μώλος.

*Συμμετοχή του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Ιωαννίνων με ιστιοφόρα στη λίμνη, κατά την έναρξη και λήξη της εκδήλωσης.

Επίσης η Ν.Α. Ιωαννίνων ανακοινώνει ότι: Η προγραμματισμένη για τις 19 Σεπτεμβρίου συναυλία με το μουσικό συγκρότημα ONIRAMA στην Κεντρική Πλατεία της πόλης μας αναβάλλεται λόγω της ομιλίας του Πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή στον ίδιο χώρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.