Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2009

Δέσμευση Γ. Παπανδρέου για στήριξη των ΜμΕ

«Χρειάζεται ένας νέος άνεμος αλλαγής για τον επιχειρηματία στη χώρα μας», δήλωσε ο Γ. Παπανδρέου μετά από επίσκεψή του σε βιοτεχνία παιδικών ρούχων στο Περιστέρι και πρόσθεσε: «Να αισθανθεί ότι μπορεί να σταθεί στα πόδια του, ότι δεν χάνει αυτό που επένδυσε και ότι έχει ένα κράτος αξιόπιστο δίπλα του».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι το κράτος πρέπει να στηρίξει τον υγιή επιχειρηματία «όχι μόνο στα λόγια αλλά στην πράξη, με αναθέρμανση και όχι πάγωμα που λέει η ΝΔ».

«Αναθέρμανση σημαίνει να στηρίξουμε και τον εργαζόμενο, να προστατεύσουμε τα δικαιώματά του και αυτό θα κάνουμε, απέναντι στην ανασφάλιστη εργασία, στις εξοντωτικές αμοιβές και ωράρια, στην ομαδική και ανεξέλεγκτη απόλυση, ακόμα και στις άθλιες και πελατειακές πρακτικές των stage», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Γι' αυτό εμείς, πρόσθεσε, στηρίζοντας με κίνητρα θέσεις εργασίας, στηρίζοντας και προστατεύοντας τον εργαζόμενο και τα δικαιώματά του θα επενδύσουμε σε αυτόν με εκπαίδευση και βοήθεια, ώστε να μπορεί να είναι ελεύθερος να δουλέψει δημιουργικά».

Ο κ. Παπανδρέου χαρακτήρισε τη μικρομεσαία επιχείρηση και τον εργαζόμενο «αιχμή του δόρατος της δημιουργίας στη χώρα μας», εξηγώντας ότι για αυτό το λόγο «είναι πολύ σημαντικό να τον στηρίξουμε».

Κάλεσε τους Έλληνες να αφήσουν πίσω τους την παρακμή και πρόσθεσε: «να πάμε μπροστά σε μια Ελλάδα ελπίδας και δημιουργίας».

Τέλος, μιλώντας με εργαζόμενους ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε -μεταξύ άλλων- ότι κακώς τα 28 δισ. ευρώ διοχετεύθηκαν στις τράπεζες και όχι στην αγορά και πρόσθεσε, ότι χρειάζεται επαναπροσδιορισμός του πακέτου των 28 δισ. ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.