Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2009

Επιθέσεις κατά ΠΑΣΟΚ και μήνυμα συστράτευσης

Μήνυμα συστράτευσης προς τους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας απηύθυνε χθες το απόγευμα από τη Ρόδο ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής. Ταυτόχρονα συνέχισε τις επιθέσεις του εναντίον του ΠΑΣΟΚ κάνοντας λόγο για ανεύθυνη προπαγάνδα και πλήρη έλλειψη συγκροτημένου σχεδίου εξόδου από την κρίση.

Ο πρωθυπουργός μιλώντας σε ανοικτή συγκέντρωση στην Πλατεία Κύπρου έκανε αναλυτικό απολογισμό του έργου που έχει υλοποιηθεί στα Δωδεκάνησα, έργο το οποίο όπως επισήμανε δεν αναγνωρίζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο πλαίσιο μιας ανεύθυνης κομματικής προπαγάνδας.

Οπως τόνισε χαρακτηριστικά, «σε τόσο κρίσιμες στιγμές, ισχύει μία και μοναδική αλήθεια: Ο Τόπος δεν έχει περιθώρια λαϊκισμού. Δεν έχει περιθώρια για εύκολες συνταγές.

Όλα αυτά είναι συνώνυμα του κινδύνου. Είναι συνώνυμα των αδιεξόδων». Παράλληλα, εξέφρασε τη βεβαιότητα του για την τελική νίκη, υποστηρίζοντας ότι «έκαναν λάθος όσοι έσπευσαν να προκαταλάβουν την απόφαση των Ελλήνων. Τα δεδομένα άλλαξαν. Τα δεδομένα αλλάζουν διαρκώς».

Μήνυμα στην Τουρκία

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε τη Μυτιλήνη όπου μίλησε σε ανοικτή συγκέντρωση.

«Από εδώ, από την ακριτική Λέσβο, θέλω σήμερα να επαναλάβω ένα ειλικρινές μήνυμα στη γειτονική Τουρκία: Υποστηρίζουμε τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της.

Η θέση μας είναι σταθερή και ξεκάθαρη. Συμπυκνώνεται σε μια και μόνο φράση: «Πλήρης συμμόρφωση - πλήρης ένταξη». Θέλουμε στα ανατολικά μας σύνορα μια χώρα που υιοθετεί το ευρωπαϊκό κεκτημένο.

Αυτό είναι το συμφέρον, τόσο για το λαό της, όσο και για ολόκληρη την ευρύτερη περιοχή. Αυτή είναι και η δέσμευσή της προς την Ευρώπη. Και στη δέσμευση αυτή υποχρεούται να ανταποκρίνεται έμπρακτα.

Υποχρεούται να πάψει, επιτέλους, να καλύπτει σύγχρονους δουλέμπορους. Να σεβαστεί τη συμφωνία επανεισδοχής του 2001, για τους παράνομους μετανάστες. Να ανταποκριθεί στο Ευρωπαϊκό Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το Άσυλο.

Υποχρεούται, προπάντων, να συμβάλει ουσιαστικά σε μια λειτουργική και βιώσιμη λύση του Κυπριακού. Λύση στο πλαίσιο των αποφάσεων του ΟΗΕ. Λύση που να γκρεμίζει το τελευταίο τείχος που απέμεινε σε ευρωπαϊκό έδαφος.

Για μια ακόμη φορά, από εδώ, από τη Μυτιλήνη, επαναλαμβάνω ρητά και ξεκάθαρα: Το καθεστώς στο Αιγαίο δεν αλλάζει. Και δεν πρόκειται να αλλάξει.

Ούτε με παραβάσεις, ούτε με παραβιάσεις, ούτε με οποιεσδήποτε άλλες προκλήσεις. Δεν παζαρεύουμε κυριαρχικά δικαιώματα. Δεν εγκαταλείπουμε τα δίκαιά μας. Δεν υποχωρούμε και δεν παραχωρούμε τίποτα», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Ανατροπή...

Τη βεβαιότητά του ότι η ΝΔ θα κερδίσει τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου, εξέφρασε χθες σε τηλεοπτική συνέντευξη ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, σημειώνοντας ότι «ήδη ανατρέπεται η όποια δημοσκοπική διαφορά υπέρ του ΠΑΣΟΚ».

Σε συνέντευξη στο Alter και το δημοσιογράφο, Νίκο Χατζηνικολάου, ο κ. Καραμανλής εκτίμησε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει χάσει τη δυναμική του και υποστήριξε ότι το δημοσκοπικό προβάδισμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προήλθε αποκλειστικά από το γεγονός ότι επέτυχε νωρίτερα συσπείρωση των οπαδών του. «Οι ψηφοφόροι της ΝΔ βάζουν στην άκρη την όποια δυσαρέσκεια και στηρίζουν την παράταξη» σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Παράλληλα, ο κ. Καραμανλής αναφέρθηκε εκτενώς σε υποθέσεις διαφάνειας που απασχόλησαν αρνητικά την κοινή γνώμη, υπογραμμίζοντας ότι στάλθηκαν όλες στη Δικαιοσύνη.

Τόνισε, μάλιστα ότι στη μεν υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου δεν υπάρχει κανένα θέμα σε επίπεδο νομιμότητας, ενώ το ζήτημα των δομημένων ομολόγων «δεν προκάλεσε απώλειες στην περιουσία των ασφαλιστικών ταμείων».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.