Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2009

Πυρά ΚΚΕ προς δύο κατευθύνσεις

Να μην ψηφίσουν ούτε Ν.Δ., ούτε ΠΑΣΟΚ με το επιχείρημα ότι η πολιτική τους δεν έχει καμία διαφορά επί της ουσίας και είναι εξίσου επιζήμια για το μέσο εργαζόμενο κάλεσε τους ψηφοφόρους από τη Θεσσαλονίκη η γ.γ. της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.

«Η διαχωριστική γραμμή ή με τη Ν.Δ. ή με το ΠΑΣΟΚ είναι ψεύτικη, πλαστή» επεσήμανε χαρακτηριστικά η γ.γ. του ΚΚΕ, ασκώντας δριμεία κριτική στην κυβέρνηση, αλλά ακόμη περισσότερο στην αξιωματική αντιπολίτευση, τονίζοντας ότι «το ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να καταργήσει ούτε ένα αντιλαϊκό, αντεργατικό νόμο της Ν.Δ.».

Τα «πυρά» της κ. Παπαρήγα προς το ΠΑΣΟΚ είχαν ως αποδέκτη, όμως, εμμέσως πλην σαφώς και τα κεντρικά συνδικαλιστικά όργανα ΓΣΕΕ ΓΣΕΒΕΕ και ΠΑΣΕΓΕΣ και τα εργατικά κέντρα, για τα οποία άφησε να εννοηθεί ότι λειτουργούν ως όργανα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η κριτική της στο ΠΑΣΟΚ επικεντρώθηκε τόσο σε θέματα οικονομίας και εργασιακών σχέσεων όσο όμως και σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, για τα οποία άσκησε έντονη κριτική προσωπικά στον κ. Παπανδρέου:

«Το ΠΑΣΟΚ σας ζητά να ξεχάσετε τη στάση της κυβέρνησης στα Ίμια, να λησμονήσετε την ανεπιφύλακτη υποστήριξη στο σχέδιο Ανάν που απέρριψε περήφανα η μεγάλη πλειοψηφία των Ελληνοκυπρίων.

Να ξεχάσετε ότι ο Γιώργος Παπανδρέου ως υπουργός των Εξωτερικών ευχαρίστησε τον Μπους και προσωπικά τον Κόλιν Πάουελ που τάχα έδωσε αδιάσειστα στοιχεία για τα πυρηνικά όπλα που είχε το Ιράκ για να ανοίξει το πράσινο φως να μετατραπεί η Ελλάδα σε προγεφύρωμα σφαγής του ιρακινού λαού, και προηγούμενα επί Κλίντον, του γιουγκοσλαβικού λαού».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.