Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2009

Eγκρίθηκε η πρόταση Τσίπρα - Ενιαίος ο ΣΥΡΙΖΑ στις 4/10

Η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του Συνασπισμού ενέκρινε με ευρεία πλειοψηφία την εισήγηση του προέδρου του κόμματος Αλέξη Τσίπρα για την κατάθεση του ψηφοδελτίου στον Αρειο Πάγο και από τις ένδεκα συνιστώσες που αποτελούν τον ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς να υπάρχει επικεφαλής

Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι είναι ανάγκη ο ΣΥΝ να παραμείνει ενωμένος και σημείωσε ότι αυτό που προέχει τώρα είναι η εκλογική μάχη.

Αντιπροσωπεία του ΣΥΝ μετέβη στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στα Εξάρχεια για τη λήψη των τελικών αποφάσεων, ενώ τις θέσεις της αναμένεται να αποσαφηνίσει και η Ανανεωτική Πτέρυγα του Συνασπισμού.

Ο κ. Φώτης Κουβέλης εξέφρασε τη διαφωνία του με την εισήγηση του κ. Τσίπρα, εμμένοντας στη θέση της ότι επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές πρέπει να είναι ο πρόεδρος του ΣΥΝ.

Είχε προηγηθεί συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΝ, με τη συμμετοχή εκπροσώπων του ΣΥΡΙΖΑ,όπου και ελήφθη η σχετική απόφαση.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του προεδρείου της ΚΠΕ του ΣΥΝ:

«Συνήλθε σήμερα, Κυριακή 06/09, η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ και κατά πλειοψηφία αποφάσισε:

1) Το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ να κατατεθεί στον Άρειο Πάγο από τους επικεφαλής όλων των συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ. Πράγμα που προβλέπεται και από το νόμο για τους συνασπισμούς κομμάτων. Πρώτος στη σειρά της κατάθεσης ο υπογράφων εκ μέρους του ΣΥΝ, ο Πρόεδρος του. Κανένας αρχηγός συνδυασμού. Οι επικεφαλής των συνιστωσών, de facto επικεφαλής του εκλογικού αγώνα για λογαριασμό των συνιστωσών που εκπροσωπούν όσο και του ενωτικού ψηφοδελτίου. Όλοι οι υποψήφιοι θα εκλεγούν με σταυρό, δηλ. κανένας δεν θα κάνει χρήση του προνομίου εκλογής χωρίς σταυρό εκ της θέσεώς του.

2) Το ψηφοδέλτιο Επικρατείας να καταρτιστεί εξ ολοκλήρου από προσωπικότητες της Αριστεράς, από διανοούμενους, ανθρώπους των γραμμάτων και του πολιτισμού.

3) Τον Πρόεδρο της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας, που θα προκύψει, να τον εκλέξει η Κοινοβουλευτική Ομάδα, με δημοκρατικό τρόπο και με βάση τον κανονισμό λειτουργίας της, μετά τις εκλογές.

4) Να εξαντληθεί κάθε προσπάθεια θετικής ερμηνείας του νόμου ώστε να καταστεί δυνατό στον πρώτο εκ των επικεφαλής που καταθέτουν το ψηφοδέλτιο, στον Πρόεδρο του ΣΥΝ, να μην έχει περιορισμούς στη δημόσια παρουσία από το Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.»

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.