Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2009

Και «Μακεδονικές Αερογραμμές» απο τον Βγενόπουλο

Την πρώτη της επίσημη πτήση πραγματοποίησε σήμερα η Olympic Air. Το αεροσκάφος, ένα Airbus 320 με κυβερνήτη τον Σωτήρη Καλογήρου, διευθυντή πτητικής εκμετάλλευσης της Olympic Air, πραγματοποίησε την πρώτη πτήση προς Θεσσαλονίκη, όπως είχε γίνει και πριν από 50 και πλέον χρόνια από την Ολυμπιακή του Αριστοτέλη Ωνάση.

Κατα την διάρκεια της σχετικής τελετής, ο πρόεδρος της MIG Ανδρέας Βγενόπουλος ανακοίνωσε ότι έχει κατοχυρώσει τον τίτλο «Μακεδονικές Αερογραμμές», που σύντομα θα λειτουργήσουν ως θυγατρική της Olympic Air. Η ανακοίνωση του κ. Βγενόπουλου δημιούργησε αίσθηση, καθώς -όπως είναι γνωστό- με τον τίτλο «MAT-Macedonian Airlines» λειτουργεί η κρατική αεροπορική εταιρία της ΠΓΔΜ. Η νέα εταιρία θα έχει έδρα τη Θεσσαλονίκη προκειμένου να καλυφθούν οι επιχειρηματικές και τουριστικές ανάγκες της περιοχής. Η νέα εταιρία θα πετάξει σε λίγους μήνες, όπως είπε ο κ. Βγενόπουλος. Οι πρώτες πτήσεις που θα κάνει η νέα εταιρία θα είναι προς Γερμανία και Αμστερνταμ.

Ο κ. Βγενόπουλος επεσήμανε ότι είναι μοναδικό επίτευγμα στον τομέα των αερομεταφορών το γεγονός ότι μέσα σε λίγους μήνες μπόρεσε να στηθεί, να λειτουργήσει και να πετάξει η νέα Ολυμπιακή. Σημείωσε ακόμη ότι υπάρχει μεγάλη συμπαράσταση του κόσμου «που μας δίνει δύναμη να προωθήσουμε το έργο μας». Διευκρίνισε ωστόσο ότι «δεν είμαστε ιδιοκτήτες του ονόματος της Ολυμπιακής αλλά διαχειριστές. Το όνομα ανήκει στους Έλληνες».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.