Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2010

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΒΡΩΜΙΣΕΙ Ο ΤΟΠΟΣ!

Τους διαψεύδουν πανηγυρικά τα μεγάλα ποσοστά της Χ.Α. σε περιοχές της Αθήνας που δεν αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα προβλήματα με τους λαθρομετανάστες π.χ. Παγκράτι, Αμπελόκηποι κ.α., το καλό ποσοστό της Θεσσαλονίκης, το ακόμα καλύτερο της Περιφέρειας Πελοποννήσου (με πρωτοπόρα την Μεσσηνία), και το κάλλιστο της Περιφερείας Δυτικής Ελλάδος (με πρωτοπόρα την Αιτωλοακαρνανία). Και θα τους διέψευδαν, ολοκληρωτικά θα έλεγα, τα ποσοστά που θα συγκέντρωναν συνδυασμοί της Χ.Α. –αν υπήρχαν- και σε άλλες περιοχές της Ελλάδος. Αλλά ας όψονται τα ρημάδια τα λεφτά – που δεν υπήρχαν. Και δεν υπήρχαν, γιατί η Χ.Α. δεν έχει από πίσω της τις ντόπιες και ξένες αιματορουφήχτρες του ελληνικού λαού, που χρηματοδοτούν αφειδώς τα κόμματα του κατεστημένου. Και καλά κάνουν από τη μεριά τους, γιατί αυτά εξυπηρετούν τα άνομα συμφέροντά τους. Βέβαια, στις εθνικές εκλογές –που για πολλούς δεν είναι τόσο μακριά- θα’ ναι διαφορετικά τα πράγματα. Εκεί δεν χρειάζονται στρατιές υποψηφίων με απαγορευτικά –για τίμιους συνδυασμούς- παράβολα κ.λπ. Εκεί θα διαπιστώσουν ότι όλη η Ελλάδα είναι Άγιος Παντελεήμονας!

Τι φέρνει τον κόσμο στην Χ.Α.; Μόνο η αντίδραση στη λαθρομετανάστευση; Ναι, ένας σημαντικός παράγοντας είναι κι αυτός. Τώρα που έφτασε ο κόμπος στο χτένι, ο λαός ανταμείβει αυτούς που πρώτοι χτύπησαν το καμπανάκι, αυτούς που με αρχές, συνέπεια και συνέχεια, μακριά από ευκαιριακούς ψηφοθηρικούς λεονταρισμούς, προτείνουν τη μόνη καθαρή λύση: Απελάστε τους όλους εδώ και τώρα!

Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Ο βασικός λόγος της τεράστιας ανόδου της Χ.Α. στις δημοτικές εκλογές –με τα καλύτερα να έρχονται ταχέως- είναι η αηδία που ήδη νιώθει το μεγαλύτερο μέρος του λαού μας για το μεταπολιτευτικό κομματικό σύστημα, γι’ αυτούς που υπόγραψαν το Μνημόνιο (ΠΑΣΟΚ-Καρατζαφέρη-Ντόρα) και για όλους αυτούς που μας οδήγησαν στο Μνημόνιο (όλα τα κόμματα της μεταπολιτευτικής ψευτοδημοκρατίας). Με τις παρούσες συνθήκες (να τονίσω ότι βρισκόμαστε ακόμα στην αρχή της κρίσης, με σχετικά μικρές συνέπειες, που όμως αναμένεται να κορυφωθεί τους πρώτους μήνες του 2011), η ανταπόκριση του λαού στο εθνικιστικό σάλπισμα, είναι απλώς ικανοποιητική. Σ’ αυτό, να συνυπολογίσουμε και τη γνώμη που είχαν μεγάλες λαϊκές μάζες για την Χ.Α. μέχρι την 7η Νοεμβρίου: πίστευαν, όπως ακριβώς παρουσίαζαν το κίνημα τα ΜΜΕ, ότι πρόκειται για μια νεολαιίστικη οργάνωση που στόχο είχε να τρομοκρατεί λαθρομετανάστες και αριστερούς. Μετά την 7η Νοεμβρίου, ο μύθος αυτός διαλύθηκε. Όμως, ο μεγάλος όγκος των δυσαρεστημένων εκφράζει τα συναισθήματά του με αδιαφορία (αποχή, λευκό, άκυρο), ή καταφεύγοντας σε ανώδυνες λύσεις (βλέπε ποσοστά Αμυρά –άραγε ποιος τον θυμάται σήμερα-, Δημαρά και άλλων «περίεργων» τοπικών υποψηφίων) ή ακόμα και στα «λιγότερο ένοχα» αριστερά κόμματα.

Όταν όμως, σε λίγο, οι συνέπειες της κρίσης γίνουν αισθητές σε όλους, η δυσαρέσκεια θα γίνει οργή και αγανάκτηση και τότε ακριβώς θα φύγουν από τη μέση οι διάφοροι «οικολόγοι», «ποδηλάτες», «εναλλακτικοί» κ.λπ., και θα σαρωθεί όλο το ένοχο πολιτικό σύστημα και όλοι όσοι το συναποτελούν. Ε, λοιπόν, τότε θα γίνει εδώ της… Ουγγαρίας!