Σάββατο, 3 Μαρτίου 2012

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ -ΠΥΡΗΝΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΕΚΤΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΣΣΙΩΠΗ

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ-ΠΥΡΗΝΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ ΟΤΙ ΣΤΟ ΠΡΟΣΕΧΕΣ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ  ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ,  ΘΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ  ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΜΙΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΚΤΑΣΗ 490 ΣΤΡΕΜΜΑΤΩΝ ΠΕΡΙΠΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΣΣΙΩΠΗ, Η ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΘΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΘΟΔΟ ΤΗΣ ΣΥΣΤΑΣΗΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΣ .

ΟΠΩΣ ΤΟΝΙΖΟΥΝ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΘΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΠΟΛΛΑΠΛΑ ΟΦΕΛΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΑΥΤΗ, ΟΠΩΣ ΕΣΟΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ, ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Κ.Λ.Π.

ΝΑ ΘΥΜΙΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΣΤΟΝ ΕΦΑΡΜΟΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟ ΤΟΥ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΕΓΙΝΕ Η ΣΥΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ , ΡΗΤΩΣ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΟΤΙ :

Α) ΤΟ ΤΙΜΗΜΑ ΠΟΥ ΕΙΣΠΡΑΤΤΕΙ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΩΝ ΤΟΥ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ, ΜΕΤΑΦΕΡΕΤΑΙ ΤΟ ΑΡΓΟΤΕΡΟ ΜΕΣΑ ΣΕ ΔΕΚΑ (10) ΗΜΕΡΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΙΣΠΡΑΞΗ ΤΟΥ, ΣΕ ΠΙΣΤΩΣΗ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ΤΗΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗΣ Δ. ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 5 ΤΟΥ Ν. 3049/2002 (Α΄ 212), ΜΕ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΙΑ «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ –ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΕΣΟΔΩΝ – ΑΠΟΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ», ΑΦΟΥ ΑΦΑΙΡΕΘΟΥΝ ΤΑ ΑΝΑΛΟΓΟΥΝΤΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ ΕΞΟΔΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΟΥ ΣΤΟΙΧΕΙΟΥ, ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΕΟΥΣ.
   
Β) ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΚΔΙΔΕΙ ΟΜΟΛΟΓΙΑΚΑ ΔΑΝΕΙΑ, ΓΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ  ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ Η ΕΓΓΥΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ. (ΑΡΘΡΟ 5 , ΠΑΡ. 3)

Γ) ΓΙΑ ΤΗ ΧΩΡΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΑΚΙΝΗΤΟΥ ΕΚΔΙΔΕΤΑΙ ΚΟΙΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΤΗΣ ΕΠΕΝΔΥΣΗΣ. ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΥΤΗ ΚΑΘΟΡΙΖΟΝΤΑΙ:
ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΕΡΓΩΝ, ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΑΝΕΓΕΡΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΕΣΧΑΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΑΚΙΝΗΤΟΥ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΣΥΝΟΔΑ ΕΡΓΑ (ΕΡΓΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΥΠΟΔΟΜΗΣ), ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΩΣ ΤΑ ΔΙΚΤΥΑ ΗΛΕΚΤΡΟΔΟΤΗΣΗΣ, ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ, ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΚΑΙ ΥΔΡΕΥΣΗΣ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΟΔΟΙ ΠΡΟΣΠΕΛΑΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΟΜΒΟΙ ΣΥΝΔΕΣΗΣ. ( ΑΡΘΡΟ 13,ΠΑΡ. 1)

Δ) Ο ΚΥΡΙΟΣ ΤΗΣ ΕΠΕΝΔΥΣΗΣ Η Ο ΕΛΚΩΝ ΕΞ ΑΥΤΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ, ΜΕ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΤΙΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ, ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΜΕ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑ ΧΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΖΩΝΗΣ ΑΙΓΙΑΛΟΥ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΠΟΥ ΤΟΥ ΠΑΡΑΧΩΡΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΩΣ ΑΝΩ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΛΙΜΕΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ, ΠΟΥ ΕΚΤΕΛΕΙ  ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΑΔΕΙΑ ΤΩΝ ΑΡΜΟΔΙΩΝ ΑΡΧΩΝ.

Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΘΕΩΡΩΝΤΑΣ  ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ, ΔΗΛΩΝΕΙ ΡΗΤΑ ΚΑΙ ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ ΟΤΙ ΑΝΤΙΤΙΘΕΤΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΜΟΡΦΗ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ . ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΜΙΣΤΙΚΑ ΟΦΕΛΗ  ΜΙΑΣ ΤΕΤΟΙΑΣ ΕΠΕΝΔΥΣΗΣ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΣΤΕΙΑ ΑΛΛΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΑΠΟΔΟΘΟΥΝ ΠΟΤΕ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΚΑΣΣΙΩΠΗΣ.

ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΘΕΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ  ΚΑΤΑΝΤΑΕΙ ΓΡΑΦΙΚΟ ΟΤΑΝ ΗΔΗ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ  ΕΧΕΙ ΨΗΦΙΣΕΙ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΠΑΤΟΥΝ ΚΑΘΕ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΚΑΙ ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΜΕ ΜΙΣΘΟΥΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ  ΕΞΥΠΗΡΕΤΩΝΤΑΣ ΕΤΣΙ ΤΟΥΣ «ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ»

Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΘΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ  ΚΑΣΣΙΩΠΗΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΗΣ ΚΑΣΣΙΩΠΗΣ.