Δευτέρα, 11 Μαρτίου 2013

Δελτίο τύπου για την έξαρση της εγκληματικότηταςΤο τελευταίο δίμηνο παρατηρούμε μια έντονη έξαρση της εγκληματικότητας με ληστείες και διαρρήξεις τόσο στην πόλη όσο και στην επαρχία.
Το φαινόμενο είναι ανησυχητικό ειδικά γιατί σε πολλές από τις περιπτώσεις ασκήθηκε βία σε ανήμπορους ηλικιωμένους.
Δυστυχώς η ολιγωρία του υπουργείου Δημόσιας Τάξης είναι εμφανής και παρά τις όποιες επικοινωνιακές φανφάρες  του  Υπουργού Προ.Πο, ο πολίτης της Κέρκυρας δεν αισθάνεται καμία απολύτως ασφάλεια για την ζωή και την περιουσία του.
Θα ήταν προτιμότερο η λιγοστή αστυνομική δύναμη του νησιού να ασχολείται με την πρόληψη και την πάταξη του εγκλήματος και όχι τόσο έντονα με την φύλαξη των γραφείων και της οικίας του κυρίου Υπουργού.
Εξάλλου είναι γνωστό εδώ και καιρό ότι η υπάρχουσα αστυνομική δύναμη δεν επαρκεί για να καλύψει τις ανάγκες ολόκληρου του νησιού και προς αυτή την κατεύθυνση θα πρέπει άμεσα να κινηθεί το Υπουργείο.

Το Υπουργείο όμως θα έπρεπε με κάθε τρόπο να ενισχύσει το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών ειδικά στις περιοχές που σχεδόν καθημερινά αντιμετωπίζουν πρόβλημα εγκληματικότητας από την συνήθη «ευπαθή ομάδα» των αθίγγανων που δρα εντελώς ανεξέλεγκτα εδώ και πολλά χρόνια.

Θετικές είναι, επίσης, οι ανακοινώσεις της Αστυνομικής Διεύθυνσης για συλλήψεις παράνομων αλλοδαπών αλλά υπάρχουν ακριβή στοιχεία για τον αριθμό των παράνομων αλλοδαπών εντός του νομού Κέρκυρας ή είμαστε μπροστά σε έναν φαύλο κύκλο ?