Τρίτη 19 Μαρτίου 2013

Δελτίο Τύπου σχετικά με τις αποφάσεις του Περιφερειάρχη Ιονίων να σφραγιστούν οι υπαίθριοι σταθμοί αυτοκινήτων του Δήμου Κέρκυρας και του Ο.Λ.ΚΕ.



Πληροφορηθήκαμε την, από 5/2/2013, απόφαση της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων ( Αρ.Πρωτ. ΟΙΚ/1476 και ΟΙΚ/1477)  για σφράγιση των υπαίθριων σταθμών αυτοκινήτων του Δήμου Κέρκυρας και του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας (Ο.Λ.ΚΕ.)  με το αιτιολογικό ότι αυτοί οι υπαίθριοι σταθμοί λειτουργούν χωρίς την από τις κείμενες διατάξεις προβλεπόμενη άδεια λειτουργίας παρά τις δύο έγγραφες οχλήσεις της Περιφέρειας να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες για την έκδοση των απαιτούμενων αδειών. ( ίδρυσης και λειτουργίας )

Μοιραία αναρωτιόμαστε πως είναι δυνατόν τόσα χρόνια τα υπαίθρια παρκινγκ του Δήμου και του Ο.Λ.ΚΕ. να λειτουργούν χωρίς άδεια και φυσικά να εισπράττουν το αντίτιμο από τους συμπολίτες μας που σταθμεύον τα οχήματα τους εκεί.

Μοιραία αναρωτιόμαστε πως είναι δυνατόν ο Δήμος Κέρκυρας να δηλώνει εγγράφως ότι λειτουργούν νομότυπα οι χώροι στάθμευσης και την ίδια μέρα η Περιφέρεια να αποφασίζει να τους σφραγίσει με την δικαιολογία ότι δεν έχουν άδεια λειτουργίας ? 
Ή κάποιοι δεν ξέρουν τι τους γίνεται ή μας εμπαίζουν άσχημα.

Μοιραία αναρωτιόμαστε ποιος θα είχε την ευθύνη αν συνέβαινε κάποιο σοβαρό συμβάν εντός αυτών των χώρων. Ο πολίτης, σε μια τέτοια περίπτωση, θα έβρισκε ποτέ το δίκιο του ή θα έμπλεκε σε μια μακρόχρονη αντιδικία με την Αυτοδιοίκηση .

Mοιραία, επίσης, αναρωτιέται και ο πολίτης αν υπάρχει πλήρης διαφάνεια ως προς την οικονομική διαχείριση των εισπράξεων όλων των υπαίθριων σταθμών αυτοκινήτων .

Θεωρούμε πως η Δημοτική Αρχή και ο Οργανισμός Λιμένος Κέρκυρας οφείλουν να ενημερώσουν δημόσια όλη την Κερκυραϊκή κοινωνία και να απαντήσουν ευθέως σε όλα αυτά τα ερωτήματα.

Παρότι έχουμε, απο 15/3/2013, στείλει δελτίο τύπου για το θέμα αυτό σε όλα τα Μ.Μ.Ε. της Κέρκυρας, αυτά συνεχίζουν, πλην ενός, να σιωπούν. Αυτή η σιωπή τους θα πρέπει να προβληματίσει όλους τους Κερκυραίους πολίτες.

Λαϊκός Σύνδεσμος Χρυσή Αυγή
Αγωνιστικός Πυρήνας Κέρκυρας